10 ok, amiért a Divi sablon szerintünk a legjobb

Divi sablon
Olvasási idő:

Ha weboldal építésén, fejlesztésén gondolkozunk, legelőször is el kell dönteni, milyen módon szeretnénk azt megvalósítani. Már beszéltünk arról, hogy mikor hasznos a WordPress, és mikor az egyedi fejlesztés. Mivel mi az előbbit preferáljuk, így nem kérdés, a WordPress-es témaválasztással foglalkozunk most is. Be is mutatom most kedvenc eszközünket.

Melyik sablont válasszuk? Rengeteg szép és igényes van.

Tehetik fel sokan a kérdést, ami jogos is, de itt sajnos nem ez az elsődleges.

Lehet, hogy találtunk valami nagyon vagány, vállalkozásunk arculatához passzoló sablont és akkor már gondolhatják sokan, ez a része le van tudva. Ez viszont nem megy ilyen könnyen.
Ha ingyenes témákon gondolkozunk, számolni kell azzal a lehetőséggel, hogy egy idő után elavultá fog vállni, mert például nem készítenek hozzá frissítéseket, ezzel sebezhetőséget okozva a honlapnak vagy csak egyszerűen szeretnénk frissíteni a kialakításon, de erre a sablon nem ad lehetőséget, maximum egy keveset és akkor már is fejlesztői segítséget kell kérni.

Jó, de akkor mégis melyiket?

Ha szeretnénk akár mi magunk kialakítani vagy legalábbis belenyúlni az oldal kinézetébe, a legtöbb téma esetében meglehet, hogy valamit nagyon elrontunk és a legrosszabb esetben kereshetjük elő a legutóbbi biztonsági mentésünket, hogy visszaállítsuk az oldalunkat.

Ebben az esetben mindenképp ajánlott valamilyen Page Builder használata, amivel szinte gyerekjáték összehozni egy aránylag szép és működőképes oldalt. A WordPress kínálatában találunk is pár egész jó plugint, aminek segítségével könnyen megépíthető a weboldal, ilyen például az Elementor, a SiteOrigin vagy pedig a Beaver Builder. Ezeknek van ingyenes és pro változata is, nyílván a free verzió sokkal korlátozottabb, kevésbé nyúlhatunk bele bármibe is.

Divi – sablon, bővítmény meg minden egyéb

Ha komolyabban szeretnénk foglalkozni a weboldalunkkal, és leteszünk arról, hogy minden ingyen legyen meg hozzá, akkor most már nyugodtan bemutathatom a Divi nevezetű sablont, az Elegant Themes jóvoltából.

Rengeteg beépíthető sablon érhető el náluk, szinte minden általános vállalkozásnak vannak személyre szabott demo-i és ezek mind beimportálhatóak a mi oldalunkba is, úgy ahogy van. Nem elég, hogy egy sablont kapunk az Elegant Themes-től, de még megajándékoz minket egy oldalépítő bővítménnyel is, amivel el is kezdhetjük pakolgatni az elemeket az oldalakba, kapunk egy Monarch nevű plugint, aminek segítségével a látogatók megoszthatják cikkeinket vagy termékünkent szinte bármely közösségi felületen, és ezt mind igényes megoldással. A Bloom névre keresztelt bővítménnyel pedig hírlevél felugró ablakokat hívhatunk elő, nem mellesleg szinte minden hírlevélküldő rendszerrel kompatibilis, így akár a MailChimp fiókunkkal, listánkkal is összeköthetjük. Végezetül pedig kapunk egy másik témát is, az Extra-t, ha esetleg online magazint, híroldalt szeretnénk létrehozni, ennek segítségével látványosan meg tudjuk tenni.

Elegant Themes - Divi

Összegezzük, hogy miért is éri meg a Divi sablon:

 1. Gyors
  A WordPress-szel szemben megfogalmazott legtöbb kritika éppen az oldalak betöltési sebességét kifogásolja. Szerencsére a Divi sebesség tekintetében nem okoz csalódást: nem csupán rapid betöltést ígér, de valóban azt is nyújtja.
 2. Felhasználóbarát
  Szinte tényleg bárki tudja használni, rendkívül könnyen és gyorsan össze lehet dobni egy alap oldalt, ha meg legalább egy kicsit ismerjük a CSS-t, akkor tényleg szép dolgokat kihozhatunk belőle kódolással.
 3. Legtöbbet értékesített WordPress sablon
  Mondanunk sem kell, nem véletlenül. Profi, gyors és keresőbarát oldalakat hozhatunk létre. A Divi sablon világszerte ismert, ennek köszönhető első helyezése.
 4. Magyar nyelvű
  Biztos vannak sokan, aki ennek kifejezetten örül, szinte nulla angol tudás nélkül tudunk létrehozni vagány oldalakat, minden magyar nyelven elérhető a témán belüli beállításokhoz.
 5. Beépített funkciók
  Rengeteg funkciót építhetünk az oldalunk különböző részeihez, legyen az visszaszámláló, űrlap vagy akár galéria.
 6. Woocommerce kompatibilis
  Nem elhanyagolható szempont, ugyanis rengeteg olyan lehetőségünk van, amit más témánál nem tudnánk alkalmazni.
 7. Korlátlan felhasználás
  Ha több weboldallal rendelkezel, vagy később szeretnél majd csinálni még, ott is felhasználhatod, ugyanis végtelen számú honlapra telepíthető fel és használható.
 8. Szakértő csapat
  Nem véletlen a legnépszerűbb sablon, a fejlesztők kitesznek magukért, rendszeres frissítésekkel pedig mindig naprakész lesz az oldalunk és ha bármi gondunk lenne, segítségre is számíthatunk tőlük.
 9. Havonta egy új beépíthető téma
  Minden hónapban kihoznak egy új témát, amit minden Divi tulajdonos felhasználhat.
 10. Hasznos blogcikkek
  Ez nem feltétlen a Divi vásárlása mellett szól, ugyanis ez bárki számára elérhető. Rengeteg hasznos cikket tesznek közzé, köztük tippeket, érdekességeket, hogy hogyan tegyünk vonzóbbá honlapunk a közönségeink számára.

Beszámoltunk már a szerintünk 6 legjobb WordPress pluginról, ezek és a DIVI kombinációjával együtt versenyképest honlapokat hozhatunk létre, az egyedi fejlesztésekhez képest jóval kedvezőbb áron, de maximálisan hatékonyan.

v

Kérdésed van? Hozzászólnál?

Vedd fel a kapcsolatot a szerzővel, várjuk az üzenetedet!

Fontos, használható, eladást növelő tippek, trükkök, infók, tanulmányok, arcok.

Iratkozz fel most!
A csapatban WordPress weboldalak készítésével, kezelésével foglalkozom, kisebb-nagyobb (inkább nagyobb) sikerrel.