fbpx
+36304548164 [email protected]

Közzétéve: 2019-07-15

A 25 legnépszerűbb Instagram applikáció

12 perc olvasási idő
Instagram applikáció

Az Instagram népszerűsége töretlen. Egyre inkább felfigyel a benne rejlő lehetőségekre a legtöbb vállalat. A legtöbben viszont csak itt is megosztják a többi közösségi médiában közzétett bejegyzéseiket. Nem meglepő módon ez nem működik. Ezért, összeszedtünk egy átfogó Instagram applikáció gyűjteményt. Így már semmi nem áll majd utadba, hogy a cégedhez illeszkedő, profi tartalmat ossz meg.

Afterlight 2

Egy fotószerkesztő app, amivel a következő szintre lépnek a filterek. Számos, előre legyártott szűrő érhető el az alkalmazásban és ami a legjobb, hogy sajátokat is alkothatunk. Miért is jó ez neked? Azért, mert ha sikerül létrehoznod néhány hasonló effektet, amelyekkel mindegyik képedet el tudod látni, akkor szép egységes lesz a feed-ed. Sőt, az egységességen túl teljesen egyedi is lesz minden, amit közzéteszel. Egyetlen hátránya van az alkalmazásnak, hogy csak az iOS felhasználók élvezhetik ki előnyeit. Ez egy általunk is tesztelt és ajánlott Instagram applikáció.

Snapseed

Az Android felhasználók Afterlight 2-ja. A funkció gyakorlatilag azonosak. 29 alap szűrő mellett további saját filtereket gyárthatsz, amelyeket el is menthetsz későbbi felhasználásra. A funkciók sokasága miatt muszáj egy kis időt szánni az applikáció kiismerésére. A Snapseed-et a Google fejleszti, ezáltal elérhető Androidra és iOS-re egyaránt.

Aviary

A kreatív szoftverek koronázatlan királya az Adobe fejleszti ezt az alkalmazást. Az Aviary segítségével gyakorlatilag egy „kis photoshop”-ot kap a kezébe a felhasználó. Számos előre elkészített keret, effekt, matrica, betűtípus, és még sok más áll rendelkezésre. Ezen kívül természetesen lehetőség van teljesen személyre szabott beállítások elvégzésére, akár retusálásra is.

VSCO

A VSCO gyakorlatilag pontosan ugyanazt tudja, mint az előzőleg felsorolt appok. Van valami, ami miatt azonban könnyen a listád élére kerülhet: egyszerű, letisztult dizájn és könnyű kezelhetőség. Igaz, fizetős az alkalmazás, de van 7 napos próbaidőszak, ami alatt kitapasztalhatod, hogy megéri-e neked az éves 20 dolláros árat. Ez egy általunk is tesztelt és ajánlott Instagram applikáció.

Photoshop Express

Ahogy az Aviary-t, úgy ezt is a kreatív programok atyja, az Adobe szerkeszti.  Az appal könnyedén készíthetsz kollázsokat, vízjeles képeket, természetesen találsz benne filtereket és retusálhatod is képeidet. A legjobb, hogy ha otthon mozogsz a Photoshopban, akkor könnyedén fogod tudni használni ezt is, mert pontosan ugyan azon az elven működik. Az alkalmazás ingyenes, de vannak prémium funkciói.

PicMonkey

Tökéletes választás ez az applikáció azoknak, akik szeretnek a színekkel játszani. Gyakorlatilag a végtelenségig variálhatod egy-egy kép színösszetételét. Lehetőséged van csak egy részlet színezésére, vagy akár teljesen szürreális képet is kialakíthatsz a segítségével. Egyetlen hátránya van, az pedig az ára. A kezdő csomag is havonta 6 dollár. Ellenben, még asztali gépen is elérhető egy Chrome bővítmény segítségével.

Canva

A Canva segítségével a semmiből hozhatsz létre szinte már grafikusokat meghazudtoló alkotásokat. Csodálatos infografikákat és mindenféle egyéb grafikont hozhatsz létre vele. Valamint, rengeteg sablon is elérhető, amelyekkel akár a saját branden is könnyedén összerakhatod, legyen szó Facebook fejlécről, weboldal dizájnról vagy bármiről. Rendkívűl sokrétű és könnyen kezelhető alkalmazás.

Piktochart

Ha szereted a Canva-t, ezt valósággal imádni fogod. Ez egy webes alkalmazás, amellyel kizárólag grafikákat és grafikonokat lehet szerkeszteni. Segítségével könnyedén csinálhatsz alapanyagot oktatáshoz, insta storyhoz vagy akár szórólapokhoz is. A szolgáltatás havidíjas, melynek összege 12,5 dollár.

Fotor

A Fotor egy Androidon és iOS-en egyaránt elérhető ingyenes fotó és kollázsszerkesztő. Ingyenességéből fakadóan kicsit kevesebb dologra képes, mint fizetős társai. Ezt kompenzálja, hogy az effektek és szűrők tárháza igen nagy és az RGB görbe is formabontóan jól működik. Ha egy ingyenes, könnyen kezelhető, sallangoktól mentes szerkesztő appot keresel, a Fotor egy jó alternatíva lehet.

InShot

Az InShot egy iOS és Android kompabitilis eszköz, amely lehetővé teszi, hogy videóidhoz zenei effektusokat, emojikat és szövegeket adj hozzá. A Videó sebességét is egyetlen mozdulattal állíthatod. Sőt, akár véghatsz és össze is illeszthetsz több videót. Az alkalmazás tökéletes IGTV anyagok gyártásához is. Maga az alkalmazás ingyenes, a komolyabb funkciók ellenben fizetősek.

Video Editor – Editing Studio

Csak iOS rendszerű eszközökön érhető el. Ahogy a legtöbb ilyen alkalmazás, úgy ez is rendkívül könnyen kezelhető. Egy mozzanattal adhatsz hozzá a videóidhoz szűröket, állíthatod a sebességet, és rakhatsz különböző hangeffekteket a felvételedre. Funkciói meglepően sokrétűek és hasonlítanak a Final Cut-hoz. A legjobb pedig a könnyű kezelhetőség bárki számára.

Quik by GoPro

A GoPro nevet senkinek nem kell bemutatni. A saját fejlesztésű appjuk célja, hogy az eszközeikkel felvett videókból profi anyagokat készítsenek a felhasználók. A korábbi videószerkesztő alkalmazások minden funkciójával rendelkezik, valamint olyan extra adatok megjelenítésére is képes, mint a sebesség, intenzitás, magasság. Mert mint mondtuk, a saját kameráik által felvett felvételek szerkesztéséhez optimalizálták az applikációt.

Hype Type

Segítségével animált szövegeket helyezhetsz el videóidon. Ez nagyon hasznos az Instagrammon, mert a felhasználók nagy része hang nélkül nézi a videókat. Ezzel az appal könnyedén feliratkozhatod. A prémium verzióban igazi vagány stílusokat találsz, amivel biztosan kitűnsz a többi videós tartalom közül. Ez egy általunk is tesztelt és ajánlott Instagram applikáció.

GIPHY Cam

Gyakorlatilag GIF-eket készíthetünk vele. Az érdekessége, hogy számos sablont találsz benne, amellyel igazán vicces videókat alkothatsz. Például, kedvenc háziállatodra egyetlen kattintással rakhatsz menő napszemüveget.

Boomerang

Ezt az alkalmazást talán senkinek nem kell bemutatni. Kötelező mindenkinek, aki aktív az Instagram világában. Mindenki tudja mire is való, de hogyan működik? Egy boomerang alatt 10 fotót vesz fe, azt alakítja át egyetlen videóvá, amely folyamatosan ismétlődik. Egyetlen hátránya, hogy meglévő videóidnál már nem használhatod. Ez egy általunk is tesztelt és ajánlott Instagram applikáció.

Hyperlapse

A Hyperlapse is az Instagram fejlesztése, mint a Boomerang azonban valamivel kevésbé ismert. Funkciója igen egyszerű. Gyakorlatilag stabilizálja a felvételt, amit futás közben vagy remegő kézzel készítünk. Azonban ezt olyan jól csinálja, hogy muszáj szót ejteni róla. Egyetlen hátránya, hogy kizárólag iOS-re érhető el.

Clips

A Clips egy Apple által fejlesztett alkalmazás. Segítségével könnyedén adhatsz hozzá szűröket emojikat és matricákat. Akár a videóid hátterét is átváltoztathatod valami teljesen másra. Hátránya, hogy kizárólag iPhone és iPad felhasználók számára érhető el.

Later

A Later segítségével ütemezheted a bejegyzéseid. Ami pedig a legfontosabb, hogy hivatalos Instagram partner, így biztosan nem lesz fennakadás a mőködésbe. Nem csak a posztjaid, hanem gyakorlatilag mindent időzíthetsz vele, storykat, IGTV részeket és akár hozzászólásokat is.

Buffer

Funkciója ugyanaz, mint a Later-é. Lehetővé teszi, hogy időzítsd a bejegyzéseid és hozzászólásaid. Bónuszként, az alkalmazás kielemzi neked, hogy melyik bejegyzésed volt a legjobb és az alapján tudod, hogy milyen tartalmat kell gyártanod. Egyetlen hátránya az árazása. Egyéneknek alap funkciókkal ugyan ingyenes, de extrákkal tele, vállalatoknak akár havi 400 dollárba is kerülhet.

Sprout Social

Természetesen ezzel is tudod időzíteni a bejegyzéseid. Valamint egy beépített naptár funkcióval is rendelkezik, ahol vizuális látod egymás után napokra és napszakokra bontva, hogy mikor-milyen tartalmad fog megjelenni. Az előzőekhez képest talán ez a legkomplexebb app (elvégre itt nem csak Instagram profilod, hanem az összes nagyobb közösségi média felületed bejegyzéseit tudod időzíteni). Éppen ezért, ára is van: havidíja 99 dollártól indul.

Hootsuite

A Hootsuite egy eléggé ismert alkalmazás. Pont úgy, mint a Sprout Social-nél, itt is a legtöbb közösségi média profilt vezérelheted egy felületről. Sőt, akár egy előre kitöltött CSV fájlból tömegesen is betöltheted posztjaid, amelyeket így hosszabb időre is könnyedén automatizálhatsz. A legjobb az egészben, hogy megfizethetőbb az ára, mint a versenytársaké. Havi 129 dollárért, már 20 profilt is kezelhetsz.

Plann

A Plann segítségével kizárólag Insta tartalmaid időzítheted. Van azonban egy extra szolgáltatása, amelynek köszönhetően megéri mégis használnod. Drag and Drop módszerrel helyezhetsz el képeket egy előnézeti Instagram feed-be, így láthatod, hogyan fog kinézni a jövőben a saját profilod. Ezáltal garantáltan neked lesz a leginkább összeszedett feed-ed.

Iconosquare

Az Instagram fotóid és összességében a fiókod teljesítményét elemezheted ki vele. Átlátható módon elemezheted a követőid demográfiai adatok mentén, ebből következtetve azt is megmutatja, hogy mikor aktív a célközönséged. Havidíja 29 dollártól indul.

Hootsuite Analytics

Igen, a Hootsuite nem csak ütemezni képes, hanem elemezni is. És ami a legjobb, hogy ez is benne van az alapárban. Minden mérhető adatot könnyedén kinyerhetsz a szoftverből. Aktivitási rátákat, hozzászólások számát, demográfiai adatokat elemezhetünk a segítségével akár hosszútávon is.

Command

A Command kicsit más, mint az előző két elemző applikáció. Arra fekteti a hangsúlyt, hogy a fiók tulajdonosával tudassa, hogy mikor a legmegfelelőbb posztolnia és milyen témában. Az alkalmazás konkrét tanácsokat is ad, hogy mit tegyél annak érdekében, hogy tovább javuljon profilod teljesítménye. Kizárólag iOS-en érhető el, havidíja pedig 10 dollár.

Szeretnél mindent megtudni az Instagram működéséről? Töltsd le ingyenes ebook-unkat.

Kattints az értékeléshez
[Összesen: 2 Average: 5]

Hasonló cikkeink