fbpx
+36304548164 [email protected]

Ne aggódj az Instagram fiókodért, a legtöbb esetben van megoldás! Az Instagram leginkább akkor korlátozza vagy tiltja le a fiókokat, ha valamilyen rendellenes tevékenységet érzékel. A korlátozás azonban általában hamar véget ér, ha megszűnik a rendellenes tevékenység. Vegyük sorra, honnan tudhatod, hogy tiltva vagy, mi okozhat tiltást, mit tehetsz, ha már ideiglenesen blokkoltak? És a legfontosabbról is ejtsünk szót, mit tegyél, hogy elkerüld ezt a jövőben.

Honnan lehet tudni, hogy tiltották a fiókodat?

A tiltásnak két egyértelmű jelzése van az esetek túlnyomó többségében. Ebből az egyik, az alábbi képen olvasható üzenet.

Instagram

A másik pedig általában az, hogy valamilyen funkciót korlátoznak a fiókban. Ez lehet a képfeltöltés, a kedvelés vagy a mások bekövetése.

Ha ezek közül egyiket sem tapasztalod, igen kicsi az esélye, hogy korlátozás alatt álljon a fiókod.

Mi okozhat tiltást?

  • Tömeges bekövetés

A tömeges bekövetést akár Te, akár egy Instagram robot végzi, bünteti az algoritmus. Ilyenkor jelentősen visszaveszi az organikus elérést az algoritmus. A korlátozás ilyenkor nem végleges, általában néhány napig tart.

  • Túl gyorsan és túl sok fotó kedvelése

Az algoritmus szerint az rendben van, ha egy perc alatt 3-5 fotót kedvelsz, de ha ez a szám ennél rendszeresen magasabb, akkor az gyanús. Ilyen tevékenységet általában a botok folytatnak, ezért lesújt az Instagram és büntet.

  • Harmadik féltől származó alkalmazások használata

Bármilyen meglepő, az esetek többségében ezek használatáért is hátrányosan különböztet meg az algoritmus. Ezen appok igen kecsegtető felhívásokkal csalogatják leendő ügyfeleiket. A legtöbb lehetőséget kínál időzített posztolásra és segítségükkel számos adat elérhető, ami alapvetően nem. Ennek viszont meg van az ára.

Meddig tart a tilalom?

A legtöbb esetben a tiltás mindössze 24-48 órás.  Ha „visszaesőnek” számít a profil, akkor ez az időtáv a sokszorosára is nőhet. Sőt, ilyen esetekben akár a végleges. tiltás és a profil törlése is bekövetkezhet.

Hogyan állíthatod helyre profilodat?

  • Jelentsd az Instagramnak

Ha úgy ítéled meg, hogy tévesen kerültél korlátozás alá, akkor bátran jelentsd ezt az app fejlesztőinek. Mindösszesen az alkalmazásban több helyen is fellelhető Jelentés gombra kell kattintani, ahol néhány angolul megírt mondatban összefoglalhatod, hogy tévesen korlátozzák a fiókodat.

  • Légy inaktív!

Fura tanács, de sok esetben működik. Légy inaktív 2-3 napig, jelentkezz ki a fiókodból és felé se nézz. Ezt követően pedig kerülj minden olyan tevékenységet, amely miatt botként tekinthet rád az Instagram.

Így kerüld el a tiltást a jövőben!

  • Távolíts el minden harmadik féltől származó alkalmazást.

Legyen az csak egy egyszerű poszt időzítő vagy egy Instagram robot.

  • Kapcsold össze az Instagram oldalad a Facebookkal.

Az összekapcsolást. követően a rendszer már együtt is vizsgálja a fiókjaidat. Amennyiben Facebookon nem folytatsz. még véletlenül sem kirívó tevékenységet, jó eséllyel ezzel a lépéssel visszakaphatod teljesértékűen a fiókod.

  • Tölts ki minden adatot!

A hitelességet nagyban növeli, ha az Instagram profilodon minden adatot maradéktalanul megadsz magadról.

Összességében elmondható, hogy a korlátozások és tiltások a legtöbb esetben csak ideiglenesek. Az is egyértelmű, hogy a legtöbb gond az Insta robotok használatából keletkezik. Valamint abból, ha valaki úgy viselkedik, mint egy robot. A legjobb amit tehetsz, az a megelőzés, kerüld el a tiltást és használj inkább hirdetéseket Instagramon is a növekedés érdekében.

Nem tudod hogyan érj el sikereket a platformon? Keress fel minket!

Kattints az értékeléshez
[Összesen: 1 Average: 5]