fbpx
+36304548164 [email protected]

Hosszú ideje már, hogy a Facebook algoritmusa a leginkább relevánsnak ítélt kommenteteket helyezi előre a bejegyzések alatt. A felhasználóknak és az üzemeltetőknek is feltűnt azonban, hogy ez közel sem nevezhető hatékonynak. Rengeteg irreleváns tartalom jelenik meg a bejegyzések alatt így is. Úgy döntöttek hát, hogy átszablyák a kommentelés lehetőségét.

Az alapvető megjelenés jelenleg az, hogy a legfontosabbnak vélt kommentek jelennek meg legelöl. Ezt egyetlen kattintással átállíthatjuk arra, hogy időrendi sorrendben jelenjenek meg a hozzászólások. Az alapbeállítás a legtöbb esetben kudarcot vall és nem hozza meg a kívánt eredményt. Rengeteg olyan komment tűnik fel, melyeknek vagy semmi köze az eredeti poszthoz. Rosszabb esetben, feltűnnek a trollok akiknek az értelmetlen kommentelés a mozgatórugója.

A Facebook ezért úgy határozott, hogy teljesen átalakítja a ezt a részét a platformnak. A közeljövőben már teljesen új szempontok alapján fog előtérbe helyezni az algoritmus egy-egy hozzászólást. Ez pontosan azt jelenti, hogy azok a hozzászólások, melyekre maga a bejegyzés írója válaszol vagy reagál sokkal előrébb lesz rangsorolva. Másodsorban pedig nagyobb prioritást kapnak azok a kommentek, melyekre a bejegyezés szerzőjének ismerősei reagáltak.

kommentelés

Mit is jelent ez a gyakorlatban? A várakozások szerint annyit tesz majd, hogy a magánszemélyek nyilvános bejegyzései alól eltűnhetnek az idegen troll kommentek. A Facebook oldalak által közzétett bejegyzések kommentfolyamának minősége is javulhat az új algoritmus hatására. Hiszen itt azok a hozzászólások lesznek előre sorolva, amelyekre az oldal kezelői reagálnak.

A Facebook képviselői megjegyezték, hogy a bejegyzések szerzői ezután is moderálhatják a posztjaik alá érkező kommenteket, ha úgy érzik, hogy az nem illik oda.

Miért jó ez marketinges szemmel nézve? Biztosan Te is számos értelmetlen kommenttel találkozol az organikusan megosztott és a hirdetett tartalmaid alatt is. Legyen egy célzás bármennyire is tűpontos, a trollok mindenhol ott vannak. Ha azonban a Facebook újítása beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor valamelyest háttérbe szorulhatnak majd a nem kívánt kommentek. Ezáltal pedig kevesebb munkája lesz mindenkinek, aki a kommentszekciót felügyeli.

Kattints az értékeléshez
[Összesen: 0 Average: 0]