Szeretnéd, hogy észrevételeid megértő fülekre találjanak? Mondd el a véleményed!

Digitális nomád lettem 10 napra a Nagy Almában

2020. március 21.

Olvasási idő: 4 perc

Online marketing tippjeinket most már nemcsak hangoscikként, hanem podcastként is hallgathatod.

Hallgass ránk

Úgy gondolom, hogy a siker szerencsés összellásoknak köszönhető, ami az esetemben össze is állt, hiszen teljesült két nagy álmom, hogy eljussak New Yorkba, és kipróbáljam milyen a digitális nomád lét egy magamfajta Google Ads kampánymenedzsernek. Hála a nagyon olcsó retúr repjegynek és hála a FutureManagement rugalmas és támogató vezetésének, a tervem összejött. Egy laptoppal a hónom alatt elrepültem a világ legnépszerűbb metropoliszába, hogy megfelelő időbeosztással, összehangoljam a munkát és a turista lét szépségeit. Utólag kijelenthetem, sikeresen abszolváltam őket.

Nagyon hálás vagyok a sorsnak és baromi szerencsésnek tartom magam, hogy a világjárvány okozta nagy lezárások előtt a 24. órában sikerült időben visszatérnem Magyarországra, rengeteg élménnyel gazdagodva.

Megfelelő tervezés, időbeosztás és önfegyelem nélkül lehetetlen lett volna egy ekkora ingergazdag városban, ilyen kettős életet élni, de hát két hét szabadság helyett jobb a fizetett szabadság, amihez csupán ennyi “áldozatra” volt szükség.

A hétköznapjaim így néztek ki: reggel 9-től kb. délig vagy kora délutánig munka, utána pedig városnézés. Nagyjából tudtam is tartani ezt a menetet az ott tartózkodásom alatt.

Coworking helyek felkutatása:

Google a barátunk, főleg nekem, így mondtam neki egy varázs kifejezést: “free coworking spaces nyc”. Több weboldal ajánlott  “free places to work in new york city” lehetőségeket, amelyek közül kiválasztottam a nekem tetszőket.

Ezek alapján a következő kategóriák léteznek:

  • Kávézók és bárok
  • Fizetős coworking helyek
  • Egyetemi campusok
  • Könyvtárak
  • Parkok
  • Közösségi terek
  • Hotelek előcsarnokai
  • Kereskedelmi helyek
  • Startup irodák

A listát még lehetne folytatni, hiszen Manhattan ingyen wifi szempontjából (LinkNYC wifi map) egész jól fel van szerelve. A metrómegállóktól kezdve, az utcákon keresztül, a különböző üzletekig, rengeteg helyen van ingyen wifi. Csak a kreativítás szab határt a digitális nomádok számára a coworking helyek kiválasztásában. Azt azért hozzáteszem, hogy a nyugodt és ingerszegény munkakörnyezet jobb hatással van a fókuszra.

LinkNYC wifi map - Future Management Online Marketing Ügynökség - Digitális nomád

A fenti listából az első két lehetőséget most nem részletezem, hiszen azok a nagy többség által jól ismert opciók.

Nézzük konkrétan néhányat az általam választott helyek közül:

1. Columbia University Campus:

Nagyon sok épület és park rendelkezésre áll az idelátogató nomádok számára. A wifi stabilan jelen van a campus egész területén. Kellemes diákokkal tarkított közeg. Én a Northwest Corner Building-ben töltöttem 3,5 munkaórát.

2. Public Library:

A Bryant Park mellett található a Public Library, ahová belépve már is a Szellemírtók című filmben érezhetjük magunkat. Hatalmas a Main Reading Room, ahol olyan jól éreztem magam hogy több időt töltöttem a tervezettnél. A wifi stabil, a személyzet kedves. Itt már belenéztek a táskámba befelé menet.

3. Javits Convention Center:

A budapesti Hungexpo new york-i megfelelője. Hatalmas terek és stabil internet. Nagyon sok hely rendelkezésre áll az épületen belül a nyugodt munkavégzéshez.

4. NoMad Hotel (Library):

Ez volt számomra a legjobb coworking hely (the no. 1). Kellemes háttérzene, stabil wifi, kedves személyzet, akik ingyen pohár vizet is hoznak az ott tartózkodóknak és nem kell fogyasztani ahhoz, hogy ott töltsön az ember néhány órát. Ez egy nagyon népszerű hely a digitális nomádok körében, szóval mindenképpen megéri felkeresni. A bejutás könnyű, viszont a könyvtárhoz az eljutás nem egyszerű, de nagyon megéri.

5. Ace Hotel:

A hotel előcsarnoka hasznlható a nomádok számára. A wifi stabil, a háttérzene remek és a kanapék kényelmesek.

digitális nomád

6. AWS Amazon Pop-up Loft:

Ezt a helyet vártam a legjobban, de látogatásom alkalmával sajnos a koronavírusra való tekintettel bezárták a látogatók elől. Pedig itt ingyen sör, kávé és snack-ek állnak rendelkezésre a freelancerek/digitális nomádok számára. Na majd legközelebb visszanézek, ha újra New Yorkban járok.

digitális nomád

7. Morton Williams Supermarket:

Ez a népszerű amerikai szupermarket rendelkezik konyhával és önkiszolgálós meleg ételeket is lehet vásárolni, amiket akár a kasszák mellett kialakított asztaloknál el lehet fogyasztani. Persze egy digitális nomád számára ez egy hatalmas lehetőség, ha nincs a közelben más opció és stabil a wifi, így leültem, kinyitottam a laptopomat és a sok kedves fekete ember között elkezdtem dolgozni. Ezzel a módszerrel egyébként a komfort zónánkat sikeresen edzhetjük.

Összességében elmondható, hogy szuper helyek vannak Manhattan-ben a digitális nomádok számára. Ezen felül még rengeteg lehetőség adódik, csak nyitott szemmel kell járni a várost. Egyébként a legtöbb helyre lazán be lehet sétálni mindenféle ellenőrzés nélkül. Ha laptoppal mentek New York-ba, érdemes felkeresni néhányat a fenti lehetőségek közül.

Ha olvasnál a kényszer-nyugalom szülte alkotói szabadság heteiben, kattints a linkre és iratkozz fel hírlevélsorozatunkra.

Vásári András

SEM specialista vagyok, PPC (Google Ads) kampányokat kezelek és SEO (keresőoptimalizás) fealdatokat látok el a FutureManagement csapatában.

Kérdésed van? Hozzászólnál?
Vedd fel a kapcsolatot a szerzővel, várjuk az üzenetedet!
Üzenetet küldök
Fontos, használható, eladást növelő tippek, trükkök, infók, tanulmányok, arcok.
Iratkozz fel most!
Feliratkozom
crossmenuchevron-down