Egy orvosi weboldal felépítése – 5+1 nélkülözhetetlen elem

2021. május 21.

Olvasási idő: 5 perc

Online marketing tippjeinket most már nemcsak hangoscikként, hanem podcastként is hallgathatod.

Hallgass ránk

„A jó bornak nem kell cégér.” A minőségi termékek és szolgáltatások előbb-utóbb eljutnak az emberek fülébe, és külön hírverés nélkül is megtalálják a célközönségüket. Ez tény. Arról azonban nem szabad megfeledkezni, hogy még egy jó bor megítélésén is sokat ronthat, ha nem megfelelő a csomagolás vagy a szervírozás.

Nincs ez másképp a magánrendelők, magánklinikák vagy egyéb privát orvosi szolgáltatások esetében sem. Hatalmas verseny folyik a páciensek kegyeiért, a 2021-ben bevezetett egészségügyet érintő változások életbe lépése után pedig még több szolgáltató tűnhet fel a magánszektorban. Ennek tudatában nyugodtan kijelenthető: hátrányból indul az a szakember, aki nem rendelkezik egy tudatosan felépített, bizalmat keltő, informatív weboldallal.

Ha elfogadjuk ezt a tényt, már csak egyetlen kérdésre kell választ találnunk: mitől lesz versenyképes egy egészségügyi szolgáltató felülete?

Egy orvosi weboldal elengedhetetlen elemei

1. Online időpontfoglaló rendszer

Kis túlzással azt mondhatjuk, hogy a telefonos bejelentkezés felett eljárt az idő – a megadott szám általában csak nyitvatartási időben hívható; előfordul, hogy foglalt a vonal, vagy nem reagál az ügyintéző; ráadásul vannak olyan páciensek, akikben feszültséget kelt, ha telefont kell ragadniuk.

Ezek a tényezők mind-mind az érdeklődők lemorzsolódásához vezethetnek. Egy felhasználóbarát, online időpontfoglaló felület használatával ennek az esélye minimálisra csökkenthető (a legnépszerűbb weboldalba integrálható rendszerekről ide kattintva többet is megtudhat).

Orvosi weboldal
Kép forrása: www.medilum.hu
Az online időpontfoglaló rendszer legfőbb előnyei:
  • Bárhol, bármikor (a nap 24 órájában), bármilyen eszközről használható.
  • A felhasználóbarát felületen az idősebbek is könnyedén eligazodnak.
  • Az automatizált rendszer kiküszöböli a hibázás lehetőségét.
  • Lecsökkennek az adminisztratív terhek.

2. Részletes bemutatkozás

Egy orvosi weboldal esetében ez az egyik legfontosabb bizalomkeltő elem. Témától függetlenül minden honlapon célszerű szerepelnie egy rólunk menüpontnak, ahol az érdeklődő részletesen megismerheti azokat az embereket, akik a szolgáltatást nyújtják. Egy egészségügyi szolgáltató felületén a kezelőorvos(ok) részletes bemutatkozása nem csak ajánlott, hanem egyenesen kötelező.

Dr. Bartha Tünde
Kép forrása: www.noilezer.hu

Vannak olyan érdeklődők, akiknek egy mosolygós arc is elég a szimpátia elnyeréséhez, másoknak fontosabb, hogy hol szerzett képesítést, milyen továbbképzéseken vett részt vagy milyen eredményeket ért el a szakember. Érdemes megnyugtatni a leendő pácienst, hogy szakértő kezek veszik gondozásba.

3. Saját képek

A különböző felületekről letölthető stock fotókkal Dunát lehetne rekeszteni. Ezek minőségére általában nem lehet panasz, de a mesterséges beállítások vagy a képeken szereplő, sokak számára ismerős modellek nem segítenek a bizalomépítésben (nem szerencsés választás például az orvosi köpenyt öltő Arató Andrást – közismertebb nevén Hide The Pain Haroldot – választani egy szolgáltatás illusztrálásához).

Medilum
Kép forrása: www.medilum.hu

A munkatársakról és a korszerű eszközökkel felszerelt rendelőről készített saját felvételek, vagy a kezelések előtt és után született saját képek mind-mind hozzájárulnak, hogy a páciensben megszülessen a gondolat: „ez az a rendelő, amit fel szeretnék keresni” (a képek elkészítéséhez érdemes igénybe venni egy profi fényképész segítségét).

4. Páciensek véleménye

Az orvos és a szolgáltatás bemutatása mellett célravezető azokat az embereket is szóhoz juttatni, akik igénybe vették a szolgáltatást, és szívesen megosztják a tapasztalataikat. Az orvos szakértelmét, az ellátás magas színvonalát vagy a modern környezetet méltató gondolatoknak érdemes kiemelt helyet biztosítani.

Orvosi weboldal
Kép forrása: www.szebbfogsor.hu

Célszerű az értékelést közvetlenül a kezelés után kérni, amikor a páciensben még friss az élmény. Amennyiben az érintett hozzájárul, hogy névvel, esetleg képpel együtt kerüljön fel a véleménye, az a legszerencsésebb helyzet.

5. Elérhetőségek és megközelíthetőség

Az elérhetőségek feltüntetése magától értetődő, annak módjára viszont érdemes kiemelt figyelmet fordítani. A rendelő címét, telefonszámát és e-mail címét abban az esetben is fontos látható helyen rögzíteni, ha a weboldal online időpontfoglaló rendszerrel rendelkezik.

Orvosi weboldal
Kép forrása: www.noilezer.hu

Tovább könnyítheti a kapcsolatfelvételt egy üzenetküldő felület, egy térkép vagy a megközelíthetőség részletes leírása. Megemlíthető, hogy van-e ingyenes parkolási lehetőség, vagy azt is le lehet írni, hogy milyen tömegközlekedési eszközökkel érhető el a rendelő.

+1 Az a bizonyos plusz…

…ami kiemel egy orvosi weboldalt a versenytársak közül. Ez a pont magába foglalja a tudatosan megkomponált, egységes képet sugalló arculati elemeket; a keresőoptimalizált, kreatív szövegeket; a gondosan felépített vásárlói útvonalat, a gyors betöltési időt, az egyedi megjelenést, a konverziót generáló tartalmakat és a reszponzív kialakítást. Ha minden elem a helyén van – és a szolgáltatások árazása is megfelelő –, a naptár megtöltése nem okozhat problémát!

Varga esztétika
Kép forrása: www.vargaesztetika.hu

Egy orvosi weboldal kialakítása szakértelmet követel

Online időpontfoglaló rendszer, részletes bemutatkozás, saját képek, páciensek véleménye, elérhetőségek feltüntetése és az a bizonyos plusz. Az első 5 lépés beépítése egy weboldalba csupán egy kis odafigyelést igényel, az utolsó (legösszetettebb) elem „hozzáadása” azonban szakértelmet követel.

Ön is szeretne megjelenni az online térben? Elavult honlapját akarja korszerűsíteni? Bízza az egészségügyi marketing területén jártas szakemberekre a munkát! A FutureManagement csapata készen áll, hogy online időpontfoglalási rendszerrel, teljes design-nal, keresőoptimalizálással, releváns, olvasóbarát tartalmakkal és beépített mérőeszközökkel felvértezve elkészítsen Önnek egy mai kor igényeinek megfelelő weboldalt. Ismerje meg a részleteket! KATTINTSON IDE!

Végh Marci

Minden megírt szövegre a saját gyermekemként tekintek. Sokszoros apukaként büszkén mondhatom: a gyerkőcök egészségesek, apa pedig lankadatlan lelkesedéssel tekint a jövőbe.

Kérdésed van? Hozzászólnál?
Vedd fel a kapcsolatot a szerzővel, várjuk az üzenetedet!
Üzenetet küldök
Fontos, használható, eladást növelő tippek, trükkök, infók, tanulmányok, arcok.
Iratkozz fel most!
Feliratkozom
CIKKEINK

Korábbi bejegyzések

2023.09.22.
Fontos a márkád hírneve

A márkánk hírnevének építésére és pozitív megítélésének megtartására fontos időt és energiát szánni. Nemcsak munkáltatói márkaépítés szempontjából fontos, hanem a szolgáltatásaink, termékeink eladhatósága miatt is. A fogyasztók számára a márka nem csupán terméket vagy szolgáltatást jelent, hanem értéket, érzelmeket és tapasztalatokat is.

2023.09.08.
Működj hatékonyabban naprakész munkaköri leírásokkal!

A céges adminisztráció és dokumentumok naprakészen tartása sok cég mumusa, azonban érdemes időt szakítanunk erre is. A munkaköri leírások aktualizálása például többszörösen kifizetődik, mutatjuk, hogyan!

2023.09.01.
Kommunikáljunk CSR tevékenységeinkről?

A válasz röviden: igen. Azonban nem mindegy, hogy milyen formában. Heti témánkat egyik ügyfelünk inspirálta, akinek most több CSR projektje is van és felmerült bennük a kérdés: hogyan kommunikáljunk erről a nagyvilágban?Nézzünk meg néhány jó példát és lessünk el pár megoldást!

2023.08.17.
Legyen a karrieroldalad is vonzó!

Érdemes úgy felépítenünk a karrieroldalunkat, hogy az ne a kedvét szegje az érdeklődőnek, hanem gazdagodjon hasznos, plusz információkkal a munkakörről, illetve könnyen és egyszerűen tudjon jelentkezni az állásra.
Nézzünk meg néhány jó példát és lessünk el pár megoldást!

Lépj velünk kapcsolatba!

Elérhetőségeink
hello@futuremanagement.hu+36 30 454 81 64
IRODA
4028 Debrecen, Simonyi út 36/B.