A jelöltélmény is számít

2023. június 14.

Olvasási idő: 4 perc

Online marketing tippjeinket most már nemcsak hangoscikként, hanem podcastként is hallgathatod.

Hallgass ránk
FutureManagement - Kevés szó esik a pozitív jelöltélmény fontosságáról, pedig egy erős munkáltatói márka része kell hogy legyen ez is. A következőekben nézzük meg, hogy miért is számít minden lépés a felvételi eljárásban!

Sokféle fórumon hallhattunk már arról, hogy mennyire fontos a megfelelő, tehetséges munkavállaló bevonzása, megszerzése és megtartása, de talán eggyel kevesebb szó esik a pozitív jelöltélmény fontosságáról. És itt most nemcsak azokra a jelöltekre gondolok, akik eljutnak a második, harmadik körig, vagy azokra, akiket végül alkalmaznak, hanem azokra a jelöltekre is, akiket elutasítanak. A következőekben nézzük meg, hogy miért is számít minden lépés a felvételi eljárásban!

A Virgin Media átlagosan évente 150 000 jelentkezést kap, amelyből nagyjából 3500 embert alkalmaznak. 2015-ben a jelentkezők közül, 7500 pályázó annyira frusztrált lett a kiválasztási folyamatban tapasztalt negatívumok miatt, hogy inkább a Virgin Media versenytársának írtak alá. Ezzel évente 6 millió dollár bevételkiesést okozva a vállalatnak.

A jelöltélmény onnantól kezdődik, amint a legelső alkalommal interakcióba lép veled az álláskereső. Az, amit a jelentkezési folyamatban tapasztal, az interjúélménye, a kiválasztási folyamat nehézsége és a visszajelzés, mind-mind hatással lesznek arra, hogy végül elfogadja-e az állásajánlatodat vagy sem. Ha pedig Te döntesz úgy, hogy nem fogod alkalmazni a jelöltet, akkor az elutasítás milyensége és a kiválasztási folyamatban tapasztaltak mind arra lesznek hatással, hogy milyen képet fest a vállalatodról, amely építheti vagy rombolhatja munkáltatói márkádat. Ezért érdemes átgondolni és megtervezni a jelöltélményt. 

Hogyan teremtsd meg az ideális jelöltélményt? Íme néhány tipp!

  • Jelentkezni a pozícióra legyen egyszerű, minden bonyodalomtól mentes! Miért? Nem akarod már az első lépés megnehezítésével elveszíteni az ígéretes jelölteket. Engedd meg neki, hogy könnyen és egyszerűen át tudja küldeni az önéletrajzát.
  • A kolléga, aki kapcsolatot tart a jelölttel, mindig legyen udvarias és kedves, ha lehet ajánljon több időpontot is személyes egyeztetésre!
  • A kiválasztási folyamat ne legyen feleslegesen hosszú, kommunikáljunk a jelölttel közben arról, hogy mik a következő lépések, legyünk transzparensek!
  • Az interjú után mindig adjunk időben visszajelzést!
FutureManagement - Kevés szó esik a pozitív jelöltélmény fontosságáról, pedig egy erős munkáltatói márka része kell hogy legyen ez is. A következőekben nézzük meg, hogy miért is számít minden lépés a felvételi eljárásban!

Az álláskeresők beszélgetnek egymással a különböző fórumokon, és tapasztalataikat sokszor megosztják a közösségi oldalakon is. A Talent Board kutatása szerint 35%-a azoknak az embereknek, akiknek negatív jelöltélménye volt, megosztja tapasztalatait a közösségi médiában, véleményezik a céget, így a negatív reklám hamar elterjed.

Ha a jelöltek jó élményekkel távoznak a vállalattal való interakcióik után, akkor nagyobb az esélye annak, hogy javasolják a céget másoknak is. A jó jelöltélmény alapján kialakuló pozitív kapcsolatok segíthetnek a hálózatépítésben és az új tehetségek megszerzésében. Például ha egy jelölt nem kerül kiválasztásra, de pozitív élményeket szerzett, akkor előfordulhat, hogy ajánlani fog más jelölteket a cégnek.

Hogyan utasítsuk el a nem kiválasztott jelölteket?

  • Az egyik legfontosabb a tiszta, érthető kommunikáció és a tisztelet. Fontos, hogy empatikusak legyünk. Az elutasító levélben vagy telefonhívásban konkrét és pozitív visszajelzést adjunk a jelölt erősségeiről, és emeljük ki, hogy bár nem őt választottuk, jó benyomást tett ránk.
  • Legyünk transzparensek! Meg kell osztani a jelölttel a döntési folyamat alapját és a fejlesztendő területeket.

Előfordulhat, hogy találkozunk egy jó jelölttel, de nem a megfelelő időben. Érdemes a kapcsolatot fenntartani ezekkel a jelentkezőkkel az elutasítást követően is. Ezzel bővítjük kapcsolati hálónkat, és megadjuk a lehetőségét annak, hogy később egy újabb, számukra megfelelőbb nyitott pozícióra visszatérjenek.

Összefoglalva tehát mindegy, hogy az adott jelölt lesz az új kolléga avagy sem, mindig kommunikáljunk transzparensen, tiszteletteljesen és jelezzünk vissza időben! A kiválasztási folyamatot ne bonyolítsuk túl és hagyjuk el a felesleges köröket!

Mindent összevetve elmondhatjuk, hogy a jelöltélmény kulcsfontosságú tényező a sikeres munkáltatói márka építéséhez.

FutureManagement

Kérdésed van? Hozzászólnál?
Vedd fel a kapcsolatot a szerzővel, várjuk az üzenetedet!
Üzenetet küldök
Fontos, használható, eladást növelő tippek, trükkök, infók, tanulmányok, arcok.
Iratkozz fel most!
Feliratkozom
CIKKEINK

Korábbi bejegyzések

2023.09.22.
Fontos a márkád hírneve

A márkánk hírnevének építésére és pozitív megítélésének megtartására fontos időt és energiát szánni. Nemcsak munkáltatói márkaépítés szempontjából fontos, hanem a szolgáltatásaink, termékeink eladhatósága miatt is. A fogyasztók számára a márka nem csupán terméket vagy szolgáltatást jelent, hanem értéket, érzelmeket és tapasztalatokat is.

2023.09.08.
Működj hatékonyabban naprakész munkaköri leírásokkal!

A céges adminisztráció és dokumentumok naprakészen tartása sok cég mumusa, azonban érdemes időt szakítanunk erre is. A munkaköri leírások aktualizálása például többszörösen kifizetődik, mutatjuk, hogyan!

2023.09.01.
Kommunikáljunk CSR tevékenységeinkről?

A válasz röviden: igen. Azonban nem mindegy, hogy milyen formában. Heti témánkat egyik ügyfelünk inspirálta, akinek most több CSR projektje is van és felmerült bennük a kérdés: hogyan kommunikáljunk erről a nagyvilágban?Nézzünk meg néhány jó példát és lessünk el pár megoldást!

2023.08.17.
Legyen a karrieroldalad is vonzó!

Érdemes úgy felépítenünk a karrieroldalunkat, hogy az ne a kedvét szegje az érdeklődőnek, hanem gazdagodjon hasznos, plusz információkkal a munkakörről, illetve könnyen és egyszerűen tudjon jelentkezni az állásra.
Nézzünk meg néhány jó példát és lessünk el pár megoldást!

Lépj velünk kapcsolatba!

Elérhetőségeink
hello@futuremanagement.hu+36 30 454 81 64
IRODA
4028 Debrecen, Simonyi út 36/B.