Szeretnéd, hogy észrevételeid megértő fülekre találjanak? Mondd el a véleményed!

Home office - Én így csinálom

2020. március 27.

Olvasási idő: 6 perc

Online marketing tippjeinket most már nemcsak hangoscikként, hanem podcastként is hallgathatod.

Hallgass ránk

A FutureManagement csapata március 16-án vonult önkéntes home office-ba. Azóta lassan két hét telt el. Két embert próbáló hét. Hogy reklámszövegíróként mik az eddigi tapasztalataim? Szívesen megosztom veled, ha kíváncsi vagy rá.

Az otthoni munkavégzéssel kapcsolatos megszívlelendő tanácsokat már egy korábbi írásunkban csokorba gyűjtöttük neked. Ez a cikk most nem erről szól. Vagyis nem a hagyományos formában. Ez most egy picit személyesebb.

Ha adok egy-két jó ötletet, segíteni tudok, hogy ne érezd magad egyedül a problémáiddal, vagy csak néhány percig kiszakítalak a monoton hétköznapokból, elértem a célom.

Temptation is all around you

Ami a Wet, wet, wet slágerében a szerelem, az Igazából szerelemben a karácsony, az a „karantén” ideje alatt a kísértés. A legkegyetlenebb dolog, amivel home office ideje alatt szembe kell nézned, hogy KÖRÜLVESZ A KÍSÉRTÉS (amennyiben olyan szerencsés vagy, mint én, és a feleségeddel lehetsz összezárva, akkor a kísértés mellett természetesen a szerelem is – azt javasolta, hogy ezt mindenféleképpen említsem meg).

Home office - Én így csinálom - Future Management - Online Marketing Ügynökség

Mindössze 56 négyzetméteren élem a mindennapjaimat, de úgy érzem, mintha ennél sokkal nagyobb területen mozognék. Legalábbis, ha azt nézem, hogy mennyi érdekfeszítő dolog található a környezetemben, amik folyamatosan – és egyre hangosabban – mondogatják, hogy a „munka megvár, foglalkozz inkább velem”. És akkor a tavasz beköszöntéről még szót sem ejtettem…bár a kimozdulás ugye most nem játszik (tudom Pali, otthon maradok).

Nem könnyű ellenállni

Bevallom, sokszor elgyengültem. Az elmúlt napokban többször is előfordult, hogy engedtem a csábításnak, és napközben „egy picit” félre tettem a feladatokat. Rájöttem azonban, hogy csak úgy maradhatok hatékony, ha megpróbálom teljes mértékben kizárni a zajokat. Ha munka van, munka van. (Itt jegyezném meg, hogy egy kutatás szerint körülbelül 23 percre van szükségünk, hogy újra felvegyük a fonalat, ha valaki a teendőnk végzése közben megzavar bennünket.)

Nem érdemes tehát kizökkenni, mert könnyen azon kaphatod magad, hogy még este is a gép előtt görnyedsz, és a feladataiddal foglalkozol. Velem is megtörtént, hogy az 1-2 órás munkát sikerült éjszakába nyúló programmá dagasztanom. Nem egy kellemes dolog…

Csak tudatosan!

Miután beláttam, hogy szükségem van egy napirend felállítására, könnyebb lett minden: magabiztosabbá váltam, kiegyensúlyozottabb lett a szexuális életem, több pénzt keresek, és a környezetemben mindenkit ámulatba ejtek a pozitív kisugárzásommal…

Home office - Én így csinálom - Future Management - Online Marketing Ügynökség

…gondolom rájöttél, hogy ez nem igaz. Csak úgy éreztem, hogy itt volt az ideje egy meglepő fordulatnak. De amúgy tényleg. A napirend segít! Főleg, ha tartod magad hozzá. Nekem például mostanában így néz ki egy munkanapom:

 • 7-8 óra körül felkelek, reggelizek, átnézem és megválaszolom a személyes üzeneteimet, fogat mosok, majd átöltözök. Egy kisgatyában sokkal nehezebb komolyan venni magam és a munkát.
 • A telefon, tévé, tablet hármasát néhány óráig teljes mértékben ignorálom. Pittyegés, kis piros boríték, háttérzaj kizárva. Tényleg csak munkaügyben kerülnek elő.
 • Átnézem a teendőimet, priorizálom őket, majd nekilátok annak, amelyik a legnagyobb koncentrációt igényli. A nap végén már képtelenség 100%-osan összpontosítani.
 • Óránként felállok, elintézem a szükségleteimet, néha pedig megállok az ablaknál, és szerintem úgy nézhetek ki, mintha valamin nagyon elgondolkodnék (ilyenkor általában nem gondolok semmire).
 • Dél körül – ha éppen nem kapott el a flow, és pontot tettem az aktuális szöveg végére – megebédelek, majd meghallgatom az aktuális híreket. Néha kicsit ki kell zökkennem, hogy produktív maradjak.
 • Mielőtt folytatnám a munkát, felhívom az idősebb hozzátartozóimat, és eljátszom, hogy én vagyok Győrfi Pál. Ellenőrzöm, hogy otthon vannak-e, majd nyomatékosítom bennük, hogy MARADJANAK OTTHON.
 • Visszaülök az íróasztalomhoz, és ismét átadom magam a szuperebbnél szuperebb gondolataimnak.
 • Délután 5 körül megpróbálok végezni, és jöhet a jól megérdemelt pihenés.

Kezelem a stresszt

Legalábbis próbálom. Valószínűleg rövid időn belül beleőrülnék, ha hagynám, hogy a különböző csatornákon keresztül nyakamba ömlő negatív hírek eluralkodjanak rajtam. Éppen ezért lehetőségeket keresek, hogy a munka befejezése után „kiűzzem magamból a démonokat”:

FutureManagement - A FutureManagement csapata március 16-án vonult önkéntes home office-ba. Azóta lassan két hét telt el. Két embert próbáló hét. Hogy reklámszövegíróként mik az eddigi tapasztalataim? Szívesen megosztom veled, ha kíváncsi vagy rá.
 • A filmek és a könyvek is rengeteget segítenek a feszültségoldásban. Most végre van időm bepótolni eddig nem látott/olvasott klasszikusokat, és felelevenítek régi nagy kedvenceket. Egy zacskó chips, egy pohár kóla, majd indulhat a móka óra (ezért elnézést kérek, de ezt ki kellett írjam magamból). Egy Leslie Nielsen best of és egy kis nassolás. Ez az igazi kikapcsolódás.
 • Az elmúlt hetekben az egész világ a helyes kézmosást tanulta. Én már eggyel tovább léptem. Mostanában éppen a helyes levegővételre koncentrálok. Nem viccelek! Az egyenletes légzéssel nem csak a stresszhormonok szintjét csökkentem, hanem a vérnyomásomat is normalizálom. Bizony. Lassan 32 évesen már erre is oda kell figyelnem. Ha úgy érzem, hogy feszült vagyok, lélegzem. Rendesen!
 • Mondanám, hogy kocogok, biciklizek és sétálok, ezeket azonban most nem tehetem. Ha home office, akkor marad a home workout. Tudtad, hogy ha olyan gyakorlatokat végzel, ami a comb- vagy karizmokat dolgoztatja, azzal elősegítheted az örömhormonok termelődését? Nekem tényleg működik. Egy-két fekvőtámasz és guggolás. Máris boldogabb vagyok. Csak néha megszédülök…

FurureManagement tipp - Ha további stresszlevezető technikákra lennél kíváncsi, rengeteg van még a tarsolyunkban: itt többet is megtalálsz.

Csapatban könnyebb

Szerencsésnek érzem magam. Egy olyan társaság tagja lehetek, ahol nem csak mutatjuk, hogy odafigyelünk egymásra, hanem tényleg így is teszünk. És nem csak magunkra, hanem a környezetünkre is. Többek között ez a cikk is ezért született. Hogy adjon egy kis kapaszkodót mindazoknak, akik négy fal közé zárva kénytelenek ellátni a teendőiket. Remélem, hogy Te is találtál benne egy-két gondolatot, amit hasznosítani tudsz a későbbiekben. Akkor már megérte…

Kíváncsi vagy, hogy a FutureManagement csapata hogyan néz szembe a home office okozta kihívásokkal? Ezt is összesgyűjtöttük neked! Nyálazd meg az ujjad, és LAPOZZ TOVÁBB!

Végh Marci

Minden megírt szövegre a saját gyermekemként tekintek. Sokszoros apukaként büszkén mondhatom: a gyerkőcök egészségesek, apa pedig lankadatlan lelkesedéssel tekint a jövőbe.

Kérdésed van? Hozzászólnál?
Vedd fel a kapcsolatot a szerzővel, várjuk az üzenetedet!
Üzenetet küldök
Fontos, használható, eladást növelő tippek, trükkök, infók, tanulmányok, arcok.
Iratkozz fel most!
Feliratkozom
crossmenuchevron-down