Miért az Oxygen Builder a legjobb WordPress fejlesztő eszköz 2021-ben?

2021. július 12.

Olvasási idő: 5 perc

Online marketing tippjeinket most már nemcsak hangoscikként, hanem podcastként is hallgathatod.

Hallgass ránk

WordPress fejlesztőként több lehetőség is rendelkezésünkre áll, hogy felépítsük és menedzseljük weboldalainkat. Míg korábban a legáltalánosabbak a WordPress-hez tartozó, egyedi kódbázisú fejlesztések voltak, addig az elmúlt években a page builder-ek (oldalépítők) egyre nagyobb teret hódítottak maguknak. Ezt főként egyszerű használatuknak, és annak a sebességnek köszönhetik, mellyel a weboldalakat meg lehet építeni.

Ügynökségünk is több page builder eszközt kipróbált: használtuk az Elementor-t, majd letettük a voksunkat a Divi mellett, melyben rengeteg sikeres weboldalt adtunk át ügyfeleinknek. Mégis 2021-ben áttértünk az Oxygen Builder használatára. Hogy miért? Olvass tovább!

Érdekesség

Míg 2019-ben 1 915 027 élesített weboldal használta a Divi témát, addig 2020-ban ez a szám 3 347 012, melyből Magyarországon 17 961 webhely fejlesztődött a népszerű sablon segítségével.

FM szinten 50+ átadott Divi weboldallal vettük ki a részünket ebből a magas számból.

Az Oxygen egy kicsit más

Bár a korábban említett Elementor, Divi pároshoz hasonlóan, az Oxygen is egy page builder, célközönségük nem azonos. Míg az említett oldalépítők segítségével bárki magabiztosan használhatta ezeket a WYSIWYG (What You See Is What You Get) eszközöket a saját szintjén weboldalának elkészítésére, addig az Oxygen fejlesztői próbáltak valami hatékonyabb és letisztultabb eszközt a kezünkbe adni, ahol nem azokra a felhasználókra koncentráltak, akik webes háttértudás nélkül szeretnének maradandót alkotni a web világában. Az Oxygen előnyeit azok érzik és értik igazán, akiknek van már tapasztalatuk az egyedibb website-ok fejlesztésében.

Na de lássunk néhányat ezek közül az előnyök közül.

Nagyon gyors

Egy weboldal kódolása során a weboldal általános teljesítményének minden fejlesztő fejében az első helyen kell állnia.

"A teljesítmény nagy szerepet játszik bármely online vállalkozás sikerében. A magas teljesítményű webhelyek jobban bevonják és megtartják a felhasználókat, mint az alacsony teljesítményűek."
Forrás: https://web.dev/why-speed-matters/

A felhasználók weboldalon tartása elengedhetetlen a digitális jelenlét hatásának maximalizálásához. Ennek központi eleme a felhasználói élmény, amelyet nagyban befolyásolnak a teljesítményjelzések.

Az MDN Web Docs szerint a webes teljesítmény mérése a következőket foglalja magában:

• Az általános betöltési idő csökkentése;
• az oldal minél hamarabb használhatóvá tétele;
• a gördülékenység és az interaktivitás;
• az alkalmazás tényleges és érzékelt sebességének mérése.

Ezeket a mutatókat tekintve az Oxygen Builder a versenytársai előtt helyezkedik el:

Oxygen Builder

Az oldalépítőkhöz kapcsolódó jelentős kompromisszum az általuk használt kód nem megfelelő hatékonysága. Alapvetően az oldalépítők „felfújódást” okoznak azáltal, hogy alapértelmezés szerint felesleges stíluslapokat (CSS), szkripteket (JavaScript) és extra eszközöket használnak. A Divi és az Elementor segítségével tervezett webhelyek például sokkal hajlamosabbak a teljesítményproblémákra, mint a tisztán kódolt webhelyek. Az alábbi grafikonon az Oxygen Builder-rel épített üres oldalakon betöltött CSS és JavaScript mennyiségeket hasonlítja össze a versenytársakkal:

Oxygen Builder

Az Oxygen Builder professzionális fejlesztői munkafolyamatot tesz lehetővé egy vonzó felhasználói felületen belül.

A webes szakemberek gyakran panaszkodnak a WordPress-szel kapcsolatban a korlátozott felhasználói felület miatt. Hacsak nem egészíti ki egy vizuális oldalépítő téma/bővítmény az oldalt, a backend fejlesztés elég komplikált tud lenni, ha nem vagyunk tapasztalt WP fejlesztők. Az Oxygen Builder használata által a kódminőség és a tervezési lehetőségek sokoldalúsága igen magas szintet képvisel versenytársaival szemben.

Kódminőség – és a weboldalad fellélegezhet!

Az Oxygen csak azt generálja ki, amire szükségünk van. Egy egyszerű példán bemutatva: Elementor (bal) és Oxygen (jobb) segítségével egy <h1> (Címsor 1) elemet helyezünk el weboldalunkon.

Oxygen Builder

Megdöbbentő, igaz?

Persze, adott weboldal látogatóit nem érdekli mi is történik a „motorháztető alatt”. A böngészett oldal front-end (azon felületek, amellyel a felhasználó közvetlenül kapcsolatba lép) felületei működjenek megfelelően, legyenek reszponzívak és esztétikusak, de mint már említettük, az oldal technikai felépítése mindenképpen befolyásolja az oldal teljesítményét. Az Elementor kódjában a túlzott egymásba ágyazott elemek közt ember legyen a talpán az a fejlesztő, aki megpróbál kibogozni valamilyen CSS tulajdonságot. Ezzel szemben az Oxygen kimenete tiszta és tömör.

Végtelen tervezési lehetőségek az Oxygen-nel

Az Oxygen fejlesztői felülete egyszerűen páratlan. A HTML-elemek nyers formátumban is könnyen elérhetők. Ez különösen hasznos a szemantikus HTML* konvenciókhoz való programozásnál:

*A szemantikus HTML a HTML felhasználása arra, hogy a weboldalak és webalkalmazások esetében biztosítsa az információ helyes szemantikáját ill. értelmezését, a megjelenítési mód meghatározásán túl.

Összegezve

2021-ben az Oxygen megnyerte a versenyt. Nem is volt verseny. Az Oxygen az általános teljesítmény, a testreszabhatóság, a megbízhatóság és a végfelhasználói élmény tekintetében lekörözi a versenytársakat. És szerintünk ezek a legfontosabb szempontok egy weboldal esetében.

Huzsvai Bettina

Junior webfejlesztőként feladatom a weboldalak karbantartása és fejlesztése. Célom, a kollégáimtól való tudás megszerzése és implementálása a munkámba.

Kérdésed van? Hozzászólnál?
Vedd fel a kapcsolatot a szerzővel, várjuk az üzenetedet!
Üzenetet küldök
Fontos, használható, eladást növelő tippek, trükkök, infók, tanulmányok, arcok.
Iratkozz fel most!
Feliratkozom
CIKKEINK

Korábbi bejegyzések

2024.01.16.
Employer branding évtervezés – kerüld el a legnagyobb buktatókat!

Új év, új célok? Ha a munkáltatói márkádat szeretnéd megerősíteni, érdemes az alapoknál kezdeni. Mutatjuk azokat a hibákat, amiket mindenképp kerülj el az employer branding éves stratégiád tervezésnél és a kommunikációdban!

2023.11.24.
Mit kínálj a munkavállalónak, hogy Te legyél a befutó?

Mit kínálj a munkavállalónak, hogy Te legyél a befutó?
Kivonat: Elolvastuk a Randstad 2023-as globális employer branding felmérés eredményét és kiszemléztük belőle azt az 5 legfontosabb tényezőt, amely motivál egy munkavállalót, amikor munkahelyet választ.

2023.11.10.
Fizetésemelés: így teremts pozitív hatást a kommunikációddal!

Az év végéhez közeledve nemcsak a munkateher növekszik a legtöbb munkahelyen, hanem az érdeklődés a bérkérdés körül is. Mire érdemes figyelned a béremelés kommunikációjánál és hogyan tartsd fenn a motivációt év közben is? Mutatjuk!

2023.10.24.
Agilis munkamódszer - Előnyök és hátrányok

Az agilitás egy olyan szemléletmód, amely vállalati környezetben a munkafolyamatok hatékonyságára helyezi a hangsúlyt, rugalmas és folyamatosan változó munkavégzési módszert jelent.

Lépj velünk kapcsolatba!

Elérhetőségeink
hello@futuremanagement.hu+36 30 454 81 64
IRODA
4028 Debrecen, Simonyi út 36/B.