| | |

Pink tax -  Szép, szép, de fiúban nem volt?

2022. július 25.

Olvasási idő: 3 perc

Online marketing tippjeinket most már nemcsak hangoscikként, hanem podcastként is hallgathatod.

Hallgass ránk

Nőnek lenni nem olcsó. Átlagosan a nők több termékre, szolgáltatásra kénytelenek költeni, mint a férfiak. A szépészeti szolgáltatásokon felül az intim higiéniai termékeken át a nőgyógyászati vizsgálatok horrorisztikus áráig, egy átlagos életmód fenntartása is igen költséges lehet. Az tehát nem újkeletű feltételezés, hogy a nők hajlamosabbak a költésre. Ahogy az sem titok, hogy mindezen költségeket átlagosan alacsonyabb jövedelemből kell fedezniük. A cseresznye azonban a torta habjának tetején a tény, hogy egy termék vagy szolgáltatás jó eséllyel drágább is lesz, csak azért, mert „női”.

A kereskedelmi kampányok gyakran a női fogyasztókat célozzák meg, annak a feltételezésnek köszönhetően, hogy a nők szeretnek vásárolni és több pénzt költeni, mint a férfiak. A fogyasztói értékesítésben azonban talán nem az a jobban őrzött titok, hogy a nőknek célzottabb reklámokkal kell szembenézniük, hanem az, hogy a nők által vásárolt termékek gyakran többe kerülnek, mint az azonos – vagy nagyon hasonló – „férfi” termékek.

A nemspecifikus árképzést (amikor a nőknek szánt termékek többe kerülnek, mint a férfiaknak szánt termékek) gyakran „rózsaszín adónak”" nevezik.

Pink tax - Szép, szép, de fiúban nem volt? - FutureManagement - Online Marketing Ügynökség

A gyártók a nemi normáknak megfelelő értékesítési gyakorlatukban a női fogyasztókat határozottan beágyazzák az élénk rózsaszín vagy lila csomagolással, és olyan édes illatokat társítanak hozzájuk, mint például a pünkösdi rózsa, a vanília vagy akár a „gyümölcsös buborék-mennyország", hogy a nők biztosak legyenek abban, hogy a termék csak nekik szól.

A pink tax által érintett termékek és szolgáltatások listája majdhogynem végtelen. Az egyértelmű kategória a kozmetikumok, a genderspecifikus árképzés azonban gyermekjátékoktól kezdve egészen az olyan (mindenki által használt) szolgáltatásokig terjed, mint a fodrász – még akkor is, ha a szóban forgó hölgy „férfias”, rövid hajjal rendelkezik. A szolgáltatás tehát ugyanaz, de az árazás messze nem egyezik meg.

Pink tax - Szép, szép, de fiúban nem volt? - FutureManagement - Online Marketing Ügynökség

A Pink tax hatása a marketingre

A diszkriminatív gyakorlatra való rádöbbenés alulról szerveződő mozgalmakat, tudatos fogyasztói magatartást idézett elő. Ahogy a közösségi öntudat és társadalmi felelősségtudat növekszik, az efféle – elavultnak tekinthető – nézeteken alapuló eljárások is gyakrabban kérdőjeleződnek meg.

2022-ben a marketingben alkalmazott genderspecifikus targetálás alapvetően egyre problémásabb terület, hiszen a „nem” konstrukciójának meghatározása is absztraktabb fogalomkörré vált a modern korban. A biológiai és társadalmi nem egységesen való megítélése és az eszerint történő marketingüzenetek megfogalmazása, a klasszikus nemi szerepek kommunikációja egyre nagyobb ellenszélben végezhető gyakorlat.

Leáldozott tehát a túlárazott rózsaszín borotvák órája? Nincs többé többletköltség az unikornisos fogkefékre? Mondhatjuk egyáltalán a termékekre, hogy „női”?

A helyzet ennél lényegesen összetettebb. A nemek szerepe a marketingben korszakváltás előtt áll, ami marketing oldalról nézve izgalmas és zavaros folyamat egyaránt. A következő cikkünkben bővebben olvashattok a megjelenő új gyakorlatokról és kihívásokról: Link a másik cikkhez

Gulya Nikoletta

A kérdéseknél jobban csak a válaszokat, a kihívásoknál jobban csak a megoldásokat szeretem.

Kérdésed van? Hozzászólnál?
Vedd fel a kapcsolatot a szerzővel, várjuk az üzenetedet!
Üzenetet küldök
Fontos, használható, eladást növelő tippek, trükkök, infók, tanulmányok, arcok.
Iratkozz fel most!
Feliratkozom
CIKKEINK

Korábbi bejegyzések

2023.05.22.
ÉPÍTSD A MUNKÁLTATÓI MÁRKÁDAT, VAGY AZ ÉPÍT (LE) TÉGED!

Minden vállalatnak van munkáltatói imázsa, akár foglalkozik vele, akár nem. Tudatos stratégiával azonban óriási versenyelőnyre tehetünk szert a munkaerőpiacon.

2023.05.22.
Az employer branding hatásai

Az employer branding fontossága az utóbbi években egyre inkább felértékelődött, hiszen egy jól felépített stratégia az üzleti célok eléréséhez is hozzásegíthet. Nézzük meg részletesebben, hogy milyen pozitív hatásai lehetnek a munkáltatói márka építésének!

2023.05.03.
Employer branding alapok

Az employer branding az ideális munkavállalók megszerzését és megtartását célzó tudatos vállalati márkaépítés. Employer branding stratégiánk bemutatja a vállalat értékeit, kultúráját és munkakörnyezetét, és segít kitűnni a versenytársak közül.

2023.04.18.
Jó marketinget akarsz? Legyen képed hozzá!

Fotó ötletek marketing célra Veled is előfordult már, hogy megláttál egy cipőt online és beleszerettél? Hogy kishíján zárlatos lett a laptopod, úgy összefutott a szádban a nyál egy kajafotó láttán? A képeknek hatalmuk van, a minket érő vizuális ingerek pedig szignifikáns hatással vannak fogyasztói döntéseinkre. Egy jó marketingszakember azonban tudja, hogy fotó és fotó között […]

Lépj velünk kapcsolatba!

Elérhetőségeink
hello@futuremanagement.hu+36 30 454 81 64
IRODA
4028 Debrecen, Simonyi út 36/B.