BeReal - Azaz eljött az idő, hogy végre valódi légy!

2022.06.16.
A cikk írója:
Pekola Nikolett

A BeReal nevű fotómegosztó közösségi média alkalmazás a Z generáció legújabb rögeszméjévé vált. De mégis mi ez az új őrület? Miről van szó? Vajon átveszi a többi platform helyét? Ezekre a kérdésekre próbálunk meg választ adni mostani blogbejegyzésünkben. Gyere, és tarts velünk!

A BeReal-t hivatalosan 2020-ban indították útjára, de mostanában lett csak igazán elterjedt. A Social Media Today hírportál szerint az év eleje óta 315%-kal nőtt az alkalmazás letöltésének aránya, és jelenleg a negyedik helyen áll a legtöbbet letöltött közösségi médiaalkalmazások listáján az Instagram, a Snapchat és a Pinterest mögött az Insiders adatai szerint.

BeReal - Azaz eljött az idő, hogy végre valódi légy! - FutureManagement

Alexis Barreyat, a BeReal alapítója a következő kérdést tette fel magának az alkalmazás kitalálásakor: „vajon valódi lehet-e a közösségi média?”. Szerinte igen… Legalábbis sokkal valódibb, mint eddig bármikor. A BeReal ugyanis lehetővé teszi, hogy megosszunk fényképeket magunkról és az életünkről, de van egy bökkenő.

Mindenkinek naponta egyszer, ugyanabban az időben kell posztolnia. Az alkalmazás a nap folyamán véletlenszerű időpontban értesíti a felhasználókat, azzal a szlogennel, hogy „itt az ideje, hogy BeReal (azaz valódi) legyél”. Amikor megnyitjuk az alkalmazást, elindul egy kétperces időzítő, amely korlátozott időt ad arra, hogy lefotózzuk, amit éppen csinálunk, mindenféle sallang és filterek nélkül.

Ráadásul a BeReal posztoláskor az első és a hátsó kamerával is készít egy képet, így mások azt is láthatják, hogyan nézünk ki és hol vagyunk pontosan. Ha pedig nem férünk bele az időintervallumba, akkor az alkalmazás értesíti az összes követőnket, hogy tudassa velük, későn posztoltunk. Ha megpróbáljuk törölni a posztunkat, akkor pedig számot kell adnunk róla, hogy miért szeretnénk ezt megtenni.

A BeReal egy nap csak egyszer engedi ezt, ha pedig élünk ezzel a lehetőséggel, akkor számolnunk kell azzal, hogy a következő nap már nem törölhetünk semmit. A képeket megoszthatjuk csak a közvetlen ismerőseinkkel, vagy akár az egész világgal is, attól függően, hogy mit preferálunk.

BeReal - Azaz eljött az idő, hogy végre valódi légy! - FutureManagement

Vajon a BeReal átveszi a hatalmat?

A népszerű közösségi médiaalkalmazások gyakran jönnek és mennek, ahogy a fejlesztők próbálják megtalálni a következő nagy dobást, amely a Z generációs felhasználók körében vírusként terjed. Úgy néz ki, a legfelkapottabb alkalmazás jelenleg a TikTok után a BeReal.

Ezt mutatják az applikációt használó emberek száma is. A BeReal a SensorTower szerint eddig körülbelül 10,7 millió globális letöltéssel rendelkezik. A cég szerint áprilisban volt a rekordhónap, amikor is 3,6 millióan töltötték le az alkalmazást. Ez pedig 157%-os növekedést jelent márciushoz képest.

BeReal - Azaz eljött az idő, hogy végre valódi légy! - FutureManagement

Az alkalmazás ingyenes, és egyelőre nincsenek hirdetések, így a monetizációs, valamint az egyéb hirdetési stratégiák nem világosak, ahogyan az a születőben lévő közösségi médiaalkalmazások esetében lenni szokott. A befektetőknek mégis tetszik, amit látnak, hiszen a Business Insider szerint 600 millió dollárt meghaladó értéket öltek bele az alkalmazásba.

Hogy a BeReal átveszi-e a TikTok, Snapchat, Instagram, vagy akár a Facebook helyét, kérdéses. A TikTok is rövid idő alatt hihetetlen népszerűségre tett szert, így nem kizárt, hogy a BeReal sorsa is hasonló lesz. Főleg azért, mert manapság egyre inkább szomjazunk az autentikusabb tartalomra. Hogy mit hoz a jövő? Meglátjuk!

Kíváncsi vagy további közösségi média témával kapcsolatos cikkeinkre? KATTINTS IDE! Ha pedig megtekintenéd, hogy milyen szolgáltatásokkal támogathatunk Téged, akkor pedig IDE!

Kérdésed van? Hozzászólnál?

Vedd fel a kapcsolatot a szerzővel, 
várjuk az üzenetedet!
Küldés

Iratkozz fel most!

Fontos, használható, eladást növelő tippek, trükkök, infók, tanulmányok, arcok.
Feliratkozom
Lépj be
velünk együtt
a jövőbe!

Bizonyítványaink:

crossmenuchevron-down