Halloween reklámok

2017. november 04.

Olvasási idő: 3 perc

Online marketing tippjeinket most már nemcsak hangoscikként, hanem podcastként is hallgathatod.

Hallgass ránk

Halloween, a borzongás napja! Ha már ez a kicsit sem magyarnak mondható ünnep bekerült a köztudatba Európában - és lassan a hagyományok közé is - természetesen a szezonalitás mentén igyekeznek is sokan felhasználni. Ha végignéztek a Facebook oldalatokon, biztosan találkoztok legalább 10 márkával, aki ma posztolt valamilyen Halloween tartalmat. Természetesen így teszünk mi is, az oldalhoz hűen reklám és márkaépítési oldalról megvilágítva ezt az amerikai ünnepet. Mielőtt a reklámokról beszélnénk, tekintsük meg a miértet.

Miért vannak Halloween reklámok?

A kérdés jogos, bár elég egyszerű a válasz. Az embereket leginkább azok a témák érdeklik, amik az ő életükben szerepet játszanak. A legáltalánosabbak és teljes társadalmat érintő témák persze az időjárás, ünnepek, évszakok, esetleg politikai helyzet stb. Ezekből kialakul minden évre egy gyönyörű szezonalitás, amire már lehet alapozni vállalati kommunikációnkat: lesz egy vezérfonal, amit persze még sok egyébbel is ki kell egészíteni - célcsoportunk specifikus eseményei, vállalat élete stb - de az időben bekövetkező szezonalitás jó kiindulópont lehet. Így tehát természetes, hogy a márkák a Halloween ünnepét is felhasználja, és ezen keresztül is igyekszik kommunikálni értékeit, promócióit, különlegességeit. A következő Halloween reklámok erre kiváló példák, lássuk is őket:

#horrorklisé - Gorilla Glue ragasztó

Az amerikai ragasztógyártó a Halloween állandó kellékét, a baltás gyilkost ragadta meg reklámjában. Komikus szituáció, csattanóval - szó szerint - a végén. Kiválóan ragadja meg a termék legfőbb tulajdonságát, emellett a használatot is bemutatja. Íme:

#haláli - Volvo Automous Driving

A Volvok mindigis biztonságukról voltak elhíresülve, ha tetszik, ez a legfőbb márkaértékük, ez az, amit léptem nyomon hangsúlyoznak, és ami köré R&D folyamataikat is rendezték: első gyalogoslégzsák, adaptív járműfigyelő rendszerek stb. Halloween reklámjukat is erre építették fel: hiába halálozik el a sofőr - több sorstársával együtt a reklám során - a gyalogosvédelem továbbra is aktív marad, és ez akadályozza meg a további tragédiát.

#csináldjobban - Snickers

A Snickers reklámjai - mielőtt az "...éhesen kifordulsz magadból" korszak beköszöntött - egészen kreatívak voltak, személy szerint nem is értem a logikát, hogy egy csokoládé gyártó miért azt az üzenetet akarja közvetíteni, ha éhes vagy, egyél csokit. Minden szülő rémálma, szerintem erős mellényúlás, bár a szlogen ragadós. Na mindegy. Jelen reklámban ismét abszurditás következik: a Halloween másnapján bajba jutott szomszédon nem segít az arra tévedt kisfiú, és senki más sem. Mi a tanulság? Jövőre Snickers-szel várd a szomszédság "trick or treat" gyerekhadát.

Oláh Berti

Feketeöves ROI-fighter, konverzió hívő. Változó és algoritmusok kontrollálta szövevényes világban élünk. A fénybe 2 dolog vezeti a polgárokat: a stratégia és a tesztelés. Ezekre alapozva szeretek online vállalkozásokkal együtt dolgozni. Hiszem, hogy ezt hatékonyan is meg tudjuk tenni, nem a sötétben tapogatózva.

Kérdésed van? Hozzászólnál?
Vedd fel a kapcsolatot a szerzővel, várjuk az üzenetedet!
Üzenetet küldök
Fontos, használható, eladást növelő tippek, trükkök, infók, tanulmányok, arcok.
Iratkozz fel most!
Feliratkozom
CIKKEINK

Korábbi bejegyzések

2023.09.22.
Fontos a márkád hírneve

A márkánk hírnevének építésére és pozitív megítélésének megtartására fontos időt és energiát szánni. Nemcsak munkáltatói márkaépítés szempontjából fontos, hanem a szolgáltatásaink, termékeink eladhatósága miatt is. A fogyasztók számára a márka nem csupán terméket vagy szolgáltatást jelent, hanem értéket, érzelmeket és tapasztalatokat is.

2023.09.08.
Működj hatékonyabban naprakész munkaköri leírásokkal!

A céges adminisztráció és dokumentumok naprakészen tartása sok cég mumusa, azonban érdemes időt szakítanunk erre is. A munkaköri leírások aktualizálása például többszörösen kifizetődik, mutatjuk, hogyan!

2023.09.01.
Kommunikáljunk CSR tevékenységeinkről?

A válasz röviden: igen. Azonban nem mindegy, hogy milyen formában. Heti témánkat egyik ügyfelünk inspirálta, akinek most több CSR projektje is van és felmerült bennük a kérdés: hogyan kommunikáljunk erről a nagyvilágban?Nézzünk meg néhány jó példát és lessünk el pár megoldást!

2023.08.17.
Legyen a karrieroldalad is vonzó!

Érdemes úgy felépítenünk a karrieroldalunkat, hogy az ne a kedvét szegje az érdeklődőnek, hanem gazdagodjon hasznos, plusz információkkal a munkakörről, illetve könnyen és egyszerűen tudjon jelentkezni az állásra.
Nézzünk meg néhány jó példát és lessünk el pár megoldást!

Lépj velünk kapcsolatba!

Elérhetőségeink
hello@futuremanagement.hu+36 30 454 81 64
IRODA
4028 Debrecen, Simonyi út 36/B.