Közösségi média - 9 jóslat 2021-re!

2021.02.11.
A cikk írója:
Pekola Nikolett

Készen állsz rá, hogy 2021 a márkád és vállalkozásod éve legyen?

2020 sajnos nagyon sok mindenki számára volt megterhelő. A kisebb márkáknak, vállalkozásoknak, üzleteknek és influenszereknek is meggyűlt a bajuk a koronavírussal. Megannyian az online térbe kényszerültek, mindenféle tapasztalat nélkül. Annak érdekében, hogy az új év egyszerűbb legyen, mutatjuk, hogy miket jósolnak 2021-re. Ne aggódj, ez a jóslás nem a Nostradamus féle próféciákat jelenti, hanem kézzel fogható, valódi tanácsokat ad, amivel garantáltan érvényesülsz Te is majd a közösségi média különböző platformjain!

Közösségi média - 9 jóslat 2021-re! - FutureManagement - Online Marketing Ügynökség

1. Készíts több videót!

Jelenleg a videós content-ek aranykorát éljük, amely – platformtól függetlenül – 2021-ben is folytatódni fog.

Az Instagramtól kezdve a Youtube-on át nagyon sok lehetőséged lesz arra, hogy növeld az elérésedet a különféle videós tartalmakkal. Fontos, hogy előre gondolkozz, és átérezd, hogy a Te közönséged vajon mire lenne kíváncsi. Például, ha a Z generáció elérése a cél, akkor ideje elkezdned a TikTokot használni, ha még eddig nem tetted meg. Amennyiben az Instagramon szeretnél több embert elérni, akkor kísérletezz többet az IGTV-vel, vagy mozgóképekkel a sima bejegyzésekben.

Lehet, hogy ez ijesztően hangzik, azonban a több videós content nem jelent feltétlenül több munkát. Ráadásul, nem is kell profi szerkesztőnek lenned ahhoz, hogy a bejegyzéseid felkapottak legyenek. Sőt… a tendencia éppen az ellenkezőjét mutatja. 

2. Az online vásárlás lesz a norma – használd ki!

Üdv az e-kereskedelem új korszakában! A koronavírusnak köszönhetően rengeteg üzlet belátta, hogy a webáruházak milyen nagy jelentőséggel bírnak. Nem véletlenül! Megannyian rájöttek, hogy mennyivel kényelmesebb online vásárolni, amit most már akár az Instagramon, Facebookon és TikTokon keresztül is meg lehet tenni.

Eddig a vásárló a közösségi médián keresztül értesült rólad, azután eljutott a weboldaladra vagy a webshopodba. Azonban tavaly ez az út jelentősen lerövidült, így képesek vagyunk most már az alkalmazásból is egyenesen vásárolni. Ez pedig 2021-ben szintén folytatódik! A vásárló hamarabb dönt, hamarabb elköteleződik, gyorsabb cselekvésre van utalva. Használd ki ezt a lehetőséget!

Közösségi média - 9 jóslat 2021-re! - FutureManagement - Online Marketing Ügynökség

3. Hallatják a hangukat? Állj ki mellettük!

2020-ban nagyon megtalálták a hangjukat az emberek a közösségi médián. Rengeteg új témával és problémával kellett szembesülniük. Sok márka pedig azon nyert vagy bukott, hogy éppen melyik oldalra állt, és melyik ügyet kezdte el támogatni.   Ha jó döntést hoztak, sikerült elnyerniük az emberek szeretetét. Éppen ezért, ha Te is fel szeretnéd turbózni a vállalkozásodat, akkor érdemes felelősséget vállalni a LBTQ+ jogok, a különféle nemzetiségek, rasszok, valamint változatos kinézetek mellett.

4. Legyél edukatív!

Az emberek imádják, ha új dolgokat tanulhatnak (még ha sokszor nem is ezt látjuk). Tedd ezt játékos és figyelemfelkeltő formában! Az Instagram például tökéletes platformot biztosít erre a lapozható képeikkel. Itt könnyen, egyszerűen megoszthatóak az információk – és látványosak is. Használj infografikákat, animációkat és ikonokat! Ne aggódj, ehhez nem kell grafikusnak lenned. A legújabb applikációk segítségével ugyanis könnyen és gyorsan elkészítheted a bejegyzéseket.

Közösségi média - 9 jóslat 2021-re! - FutureManagement - Online Marketing Ügynökség

5. Használd ki a mémek adta lehetőségeket!

2020 kemény év volt, nem meglepő, hogy még jobban elterjedtek a vicces képek. Ezek főleg azért készültek, hogy könnyebben átvészeljük a nehéz hétköznapokat, és egy kicsit megkönnyebbüljünk.

Azonban a mémeket taktikai szempontból is használták, ugyanis ezek a képek kiválóak a közönségnövelésre és elérésre. A legjobb mémeket megosztják egymással az emberek, elküldik barátaiknak, megosztják sztorikban, elmentik későbbre, így sok helyre eljuthatnak a posztok, amik viccesek, de azért reprezentálják az adott márkát. Próbáld ki Te is! Használj a vállalkozáshoz releváns képeket és kifejezéseket, amelyek futótűz módjára járhatják be a közösségi média legmélyebb bugyrait is!

6. Használj sztorikat!

Nem a konkrét sztorizgatásra gondolunk, hanem az egyes platformok által biztosított sztori funkciókra, amelyek csak bizonyos óráig érhetőek el.

Az Instagramon 2016-ban jelent meg először ez a funkció – itt 24 óráig érhető el egy történet –, ekkor csak körülbelül 150 millióan használták. Manapság ez a szám már eléri az 500 milliót!

A Youtube-on is egyre gyakoribbak ezek a content-ek. Bár itt nem 24 órás, hanem egy hetes intervallumról van szó. De nem csak itt, hanem más közösségi média felületeken is meg fog majd jelenni ez a funkció. A Twitter, a Pinterest, sőt még a Spotify is dolgozik a sztorikon. Ez is azt mutatja, hogy ennek a funkciónak igen is nagy jövője van!

Közösségi média - 9 jóslat 2021-re! - FutureManagement - Online Marketing Ügynökség

7. Influenszer marketing a TikTokon

A TikTok 2020-ban hatalmas növekedésen esett át. Noha köztudott, hogy az influenszerek elsősorban az Instagramon vannak jelen, a TikTokon is egyre gyakrabban születnek meg hasonló tartalmak. Valamint egyre jobban és jobban növekszik ez a platform, ezért mindenképpen érdemes kihasználnod az itt kínálkozó lehetőségeket!

Nem muszáj egyből tényleges felkéréssel megkeresni az adott embereket. Először elég, ha csak néhány terméket küldesz, valamint megírod nekik, hogy mennyire szereted a videóikat. Fontos, hogy kezdésként jó kapcsolatot alakíts ki velük, azután pedig bármi lehetséges!

8. Jelentkezz be minél többet élőben!

2020-at a virtuális események határozták meg. Elég csak a Zoom, Teams, Google Hangouts meetingekre gondolni, nem is említve az Instagramot, valamint a Facebookot. Noha az élő közvetítések egy más téma, úgy látszik, hogy 2021-ben egyre nagyobb teret fognak nyerni. Éppen ezért fontos, hogy jelen legyél a közösségi média adott felületein, és kapcsolatot ápolj a követőiddel!

Közösségi média - 9 jóslat 2021-re! - FutureManagement - Online Marketing Ügynökség

9. Emeld új szintre a LinkedIn profilodat!

Ahogyan már korábban említettünk, nagyon fontos, hogy egy vállalkozás kiálljon valamilyen cél mellett. Ez az év lehetőséget ad arra, hogy egy kicsit magadba nézz, reflektálj az eddigi időszakra, és lépéseket tegyél egy új üzleti modell felé.

Egy vállalatnak ugyanis nagyon fontos része az, hogy felelősséget vállaljon magáért, dolgozóiért, brandjéért, és azért, hogy a követőiben kialakuljon egyfajta bizalom. Tudjuk, hogy a bizalom elérése nem könnyű, azonban hiteles és jól átgondolt üzenettel könnyedén magad mellé tudod állítani az embereket. Erre pedig a legjobb módszer a közösségi média, jelen esetben a LinkedIn profil, ami lehetőséged ad, hogy vállalkozásodról valódi módon beszélj, új szintre emelve a márkádat.

Röviden, tömören a lényeg:

1. Készíts videókat!

2. Értékesíts online!

3. Állj ki egy cél mellett! 

4. Edukálj!

5. Használj mémeket!

6. Sztorizz, sztorizz és sztorizz!

7. Keress fel influenszereket a TikTokon!

8. Jelentkezz be élőben!

9. Beszélj a vállalatodról!

Ha ezeket betartod, garantáltan sikered lesz 2021-ben! Azonban ha úgy érzed, hogy egyedül nem boldogulsz a közösségi média különböző platformjain, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot, és Mi majd kidolgozzuk a számodra legmegfelelőbb stratégiát!

Kérdésed van? Hozzászólnál?

Vedd fel a kapcsolatot a szerzővel, 
várjuk az üzenetedet!
Küldés

Iratkozz fel most!

Fontos, használható, eladást növelő tippek, trükkök, infók, tanulmányok, arcok.
Feliratkozom
Lépj be
velünk együtt
a jövőbe!

Bizonyítványaink:

crossmenuchevron-down