Tartalomgyártás - Így emeled új szintre videókkal

2022.03.02.
A cikk írója:
Pekola Nikolett

A videó az egyik legértékesebb eszköz manapság a marketingben. Szinte minden 2022-es útmutató ugyanazt a tanácsot adja: a videók elengedhetetlenek a sikerhez, és minden stratégiának tartalmaznia kellene. De milyen típusú videók a legjobbak most? Milyen trendekre érdemes figyelni? Egyáltalán miért jó ez a tartalomgyártás világában? Ezekre a kérdésekre keressük a választ legújabb blogcikkünkben.

Beszéljenek először a számok!

• Az emberek több videót néznek online, mint valaha. Valójában az online videók mennyisége 2018 óta majdnem megduplázódott.

• 2019 óta egy átlagos felhasználó több, mint 100 percnyi videót néz meg naponta.

• A fogyasztók azt a videotartalmat részesítik előnyben, ami élőben megy. A Facebookon például a felhasználók 3x hosszabb ideig nézik az ilyen típusú tartalmakat, mint az előre felvetteket, és 6x több interakciót generálnak.

• Meglepő módon azonban a marketingesek mindössze 28%-a szándékozik csak a Facebook Live-ot stratégiája részeként használni (ez a statisztika hasonló a többi közösségi média platformok között is).

• A kutatások szerint a fogyasztók mintegy 84%-át meggyőzi a vásárlásról egy videó megnézése. Ráadásul a terméknek nem is kell fizikai formát ölteniük. Ugyanis az emberek 78%-a állítja azt, hogy egy videó győzte meg őket egy alkalmazás vagy szoftver megvásárlásával kapcsolatban.

• A marketingszakemberek minden eddiginél pozitívabban ítélik meg a videók által kínált befektetések megtérülését. 2021-ben a vállalkozások mintegy 86%-a mondta, hogy a videókat fontos marketingeszközként használja, 93%-uk pedig úgy véli, hogy ez minden marketingstratégia kritikus része.

• A Cisco jelentése szerint 2022-ben a videók a teljes internetes tartalmak mintegy 82%-át fogják kitenni.

Tartalomgyártás - FutureManagement

Miért érdemes egy cégnek videomarketingbe fektetnie?

Az elmúlt években a videókat elsősorban belső kezdeményezésekhez, például képzésekhez használták. Manapság azonban a videók kulcsfontosságú szerepet játszanak a kommunikációban – különösen, ha leadek generálásáról, az érdeklődőkkel való társalgásról, valamint a konverziók és az értékesítés ösztönzéséről van szó.

Bár a TikTok és az Instagram uralta a közösségi videók színterét az elmúlt néhány évben, az adatok azt mutatják, hogy a videófogyasztók nem csak a virális mémeket vagy influencerekről készült videókat szeretik. Valójában 10-ből 4 internetező olyan márkák videóit nézi, amelyeket kedvel, vagy amelyeknél fontolóra venné a vásárlást — tehát ha még eddig nem ugrottál fel a videós tartalomgyártás szekerére, akkor itt az idő!

Egyszerűen fogalmazva, a videomarketing sokoldalú médium. Lehetővé teszi a B2B vállalatok számára, hogy ne csak bevonzzák a közönséget, hanem oktassák, ajánlásokkal inspirálják, és még vásárlásra is ösztönözzék őket.

Az elkötelezettség fontosabb, mint valaha, ezt pedig érdemes kihasználnod. Most pedig mutatjuk, mik lesznek a trendek az idei évben és még azon is túl!

Tartalomkészítés - FutureManagement

A videómarketing új generációja

A fogyasztók figyelmi ideje jelentősen lecsökkent. Annyi impulzus éri őket nap, mint nap, hogy már nincs idejük hosszú videókat nézni, éppen ezért a rövid, de szórakoztató és vonzó tartalmakat keresik. Gondoljunk csak a TikTok-ra, az Instagram Reels-re, vagy a Youtube Shorts-ra. Ezeken a platformokon az a kihívás, hogy minél egyedibb tartalmak készüljenek, minél rövidebb idő alatt, mindezt pedig az adott felületre szabva. Nem könnyű, azonban nem lehetetlen. Ha többet szeretnél megtudni a témáról, akkor olvasd el korábbi blogbejegyzésünket IDE KATTINTVA!

A livestreamek fénykorukat élik

A világjárvány hatására az élő videók jelentősége 2021-ben az egekbe szökött. Ezáltal ugyanis könnyen kapcsolatot teremthettek a vállalkozások a fogyasztóikkal.

Ezt a számok is mutatják: 13%-al jobban teljesítenek manapság az élő videók, mint a pandémia előtt.

Influencerektől kezdve a zenei előadókon át, a hatalmas vállalatoktól a helyi márkákig, mindenki elkezdte használni az élő videókat.

Tartalomgyártás - FutureManagement

Az egyszerűbb néha jobb

A nagy volumenű videóknak vége – kivéve, ha filmet készítesz –, hiszen manapság a gyors, könnyen fogyasztható, hétköznapi felvételek a divatosak. Elmúltak azok az idők, amikor a videomarketinghez drága felszerelésre és nagy gyártási költségvetésre volt szükség. Valójában még azok a márkák is, amelyek megengedhetik maguknak ezeket a dolgokat, az okostelefonok felé fordulnak, hogy hitelesebb tartalmakat készítsenek. És ne feledkezz meg a „vágatlan”, kulisszák mögötti videók jelentőségéről sem!

A függőleges videók egyre népszerűbbek

Marketingesként borzonghatunk a függőleges videók megjelenésétől, azonban nincs mese: ez a formátum uralja a legtöbb platformot, és úgy néz ki, hogy ez egy darabig így is marad.

Keresés-optimalizált videók

A SEO nem újdonság, mi is rengeteget írtunk már róla. Na, de mi a helyzet a keresésre optimalizált videókkal? A Forrester nemrég megállapította, hogy a videók 53x nagyobb valószínűséggel generálhatnak első oldali helyezéseket, mint más, hagyományos SEO-technikák.

„Csendes” videók

A marketingesek manapság „csendben nézhető” videókat készítenek. Jogosan merül fel benned a kérdés: nem az a videó lényege, hogy legyen benne kép és hang? Többé már nem! A Facebookon a videók 85%-át hang nélkül nézik. Sőt, a fogyasztók 80%-a negatívan reagál arra, ha egy videó váratlanul hangot ad ki. Az emberek ugyanis mindenhol ezeket a tartalmakat fogyasztják – zsúfolt várótermekben, tömegközlekedési eszközökön, osztálytermekben, sőt még néha megbeszéléseken is.

Éppen ezért, ha azt szeretnéd, hogy az emberek maradjanak, és nézzék a tartalmadat, akkor „csendes megtekintésre” kell optimalizálnod. A jó hír az, hogy legtöbbször elég a feliratok hozzáadása a videókhoz azért, hogy lekösd az emberek figyelmét. Plusz, a felhasználók átlagosan 12%-kal tovább nézik a feliratos videókat, mint a felirat nélkülieket.

Győzködjünk még tovább, hogy a videók elengedhetetlenek a sikeres tartalomgyártáshoz?

Tartalomgyártás - FutureManagement

Videós tartalomgyártás... Na de hogyan?

Manapság rengeteg olyan programot érhetsz el, amik egyszerű templatekből állnak, de minden megvan bennük, ami egy figyelemfelkeltő videó létrehozásához kellhet.

Mi a Canvát és az Offeot használjuk, ezek ugyanis olyan platformok, ahol mindenféle erőfeszítés nélkül, egyszerűen, gyorsan készíthetőek el a videók. Amennyiben többet szeretnél megtudni az adott felületekről, kattints IDE a Canvához és IDE az Offeohoz!

Tartalomgyártás - FutureManagement

A videós tartalomgyártásról röviden...

Összegezzünk akkor címszavakban!

MIÉRT JÓK A VIDEÓK?

A 2021-es statisztikák alapján...

EZ A LEGINKÁBB VÁSÁRLÁSRA ÖSZTÖNZŐ TARTALOM

A videohirdetések voltak az első számú módja annak, hogy a fogyasztók felfedezzenek egy márkát, amelytől később vásároljanak.

A LEGHASZNOSABB

A fogyasztók az online vásárlás során a leghasznosabb tartalomformának értékelték a videókat.

KIVÁLÓ A NÖVEKEDÉSRE

A vállalkozások 93%-a szerzett új ügyfelet egy videó közösségi médiában történő megosztása után.

HOGYAN HASZNÁLHATOD A VIDEÓK ADTA LEHETŐSÉGEKET?

HASZNÁLJ RELEVÁNS PLATFORMOKAT!

A Facebook, a YouTube és a TikTok volt a 3 legfontosabb közösségi platform, amelyeken a fogyasztók olyan videókat néztek, amelyek vásárláshoz vezettek.

TESZTELJ, HOGY NÁLAD MI MŰKÖDIK!

Tapasztalataink szerint a fogyasztók a how-to, edukáló videókat szeretik a legjobban.

Noha a videómarketingnek nagyon sok pozitívuma van, azzal fontos tisztában lenned, hogy sokkal nagyobb lett a verseny a piacon, mint korábban volt. A világjárványt követő időszakban valószínűleg azok a konkurenseid is kénytelenek voltak megjelenni az online térben, akiknek eddig meg sem fordult a fejükben.

Te sem szeretnél lemaradni a többiektől? Ki akarod használni a videók adta lehetőségeket? Fordulj hozzánk bizalommal! Összeállítjuk számodra a legmegfelelőbb stratégiai tervet!

Kérdésed van? Hozzászólnál?

Vedd fel a kapcsolatot a szerzővel, 
várjuk az üzenetedet!
Küldés

Iratkozz fel most!

Fontos, használható, eladást növelő tippek, trükkök, infók, tanulmányok, arcok.
Feliratkozom
Lépj be
velünk együtt
a jövőbe!

Bizonyítványaink:

crossmenuchevron-down